Generációkban gondolkodva – Indul a gyártás az M-FlexiLogban

16.05.2017

Gyártásra kész az M-FlexiLog Kft. új, nyomdaipari üzemcsarnoka. A kevesebb, mint egy év alatt felépített épületkomplexumot, illetve a beszerzett gépeket a Marzek-csoport tulajdonosai is megnézték a napokban. A flexibilis csomagolóanyagok gyártásával foglalkozó cégnél egy 3500 négyzetméteres raktár és a 4500 négyzetméteres gyártóbázis épült.

A flexibilis, vagyis fóliákra nyomtatott csomagolóanyagok gyártásához az új csarnok mellett három új, nagy teljesítményű nyomdagép áll hamarosan szolgálatba. A speciális csomagolóanyagra egyre nagyobb a kereslet Európában, éppen ezért indultak ebben az irányban fejlesztések – közölte kérdésünkre Kása István Zoltán, az M-FlexiLog Kft. ügyvezető igazgatója.

A Marzek-cégcsoport – melyhez az M-FlexiLog is tartozik – több mint tíz éve van jelen Békéscsabán. A tulajdonos szerint nem volt kérdés, hogy a három európai telephelyük közül a békéscsabait tovább kell bővíteni. Dr. Johannes Michael Wareka, a Marzek Etiketten+Packaging elnöke úgy véli, a cég egy olyan iparágban lesz aktív, amely komoly fejlődés előtt áll.

– Mivel családi cégcsoportról van szó, ezért generációkban gondolkodunk: fontos számunkra, mit adunk át az utókornak. Az elmúlt 20 évben látványos fejlődésen ment keresztül Békéscsaba, amiért elismerés illeti a várost. Szeretnénk ennek a fejlődésnek a virágává válni – fogalmazott Dr. Johannes Michael Wareka. A cégcsoport elnöke szerint ehhez a fejlődéshez a várossal való együttműködés is szükséges volt, amelyet meg is kaptak. Hozzátette: a Marzek-csoport bízik a város további növekedésében, ezért is döntöttek úgy, hogy Békéscsabán kapjon helyet az új üzem.

A csoport elnöke azt is hangsúlyozta: egy szép üzem és egy nagyteljesítményű géppark kevés lenne a sikerhez. Úgy látja, ehhez motivált és elkötelezett munkatársak szükségesek. Mint mondta, a békési megyeszékhelyen jólképzett kollégák dolgoznak, komoly az együttműködés a Békéscsabai Szakképzési Centrummal is, amely jó alapot adott a beruházásnak. Az elnök hozzátette: a megfelelő munkaerő biztosítása érdekében gyakorlatorientált, belső képzések szükségesek. A jövőben tervezett fejlesztésekről elárulta: a következő öt évben további gépek beszerzését tervezik az új épületben.

Az M-Flexilog gyártósorát április végére letesztelték és a próbaüzem is lezajlott. A gépsoron májusban veszi kezdetét a munka. A cég a beruházással 2020-ig 120 új munkahely teremtését vállalta.